Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl


Volg Luuk via www.facebook.nl/upwithluuk
‚Äč(april 2018)


"Just when you think you have learned,
what you need to know in life...
someone truly special comes into it
and shows just how much more there is."Kijk ook eens op http://luuknaardedolfijnen.blogspot.com/ 
over ons avontuur naar de dolfijnen!Hoi allemaal,

Welkom op de site van Luuk de Vries! Luuk is geboren op 8 augustus 2006. Hier kun je het leventje van Luuk volgen. We vinden het leuk als je een berichtje achter laat in het gastenboek!
En als je echt alles van Luuk wil weten over Luuk, word dan abonnee en krijg telkens een nieuws-mail.

Veel plezier op Luuk's website!


Luuk en broer Sem!


 
 O ja, Luuk heeft Downsyndroom.
Op 8 augustus 2006 is Luuk thuis geboren. Bijna 3 weekjes te vroeg. Tien minuten na de bevalling vertelde de verloskundige dat hij sterk het vermoeden had dat ons kind een "mongooltje" was. Er was nog wel een kleine twijfel, hij had er ook wel eens naast gezeten. Een mongooltje? Ja, dat was een duidelijk woord. Het vatte alles samen waar wij echt niet op stonden te wachten. Onze wereld stortte in. We gingen van het mooiste geluk naar het allergrootste verdriet. Hoe kon dit nu toch? We waren hartstikke jong, ik was 27 toen ik zwanger werd van Luuk, Leon was 29. Ik had 5 echo's gehad, waarvan de laatste 3 weken voor de bevalling. We hadden zelfs een nekplooimeting gehad. Alles leek zo goed.

In de eerste week, in afwachting van de bloeduitslag, zijn we ons steeds meer gaan verdiepen in Downsyndroom. Deze week was verschrikkelijk. We waren dol op Luuk, maar vonden het ook erg moeilijk, vooral omdat we niet wisten wat ons allemaal te wachten stond. Wat wisten wij nu eigenlijk van Downsyndroom? De uitslag was niet goed. De laatste dagen hadden we, totaal ongewild, hoop gekweekt. Niet veel, maar toch wel zo'n 1 procent. En dan is deze uitslag toch genoeg om je wereld opnieuw te laten instorten.

Vanaf de dag erna hebben we toch de knop omgezet en zijn ervoor gegaan. Met ups en downs, dat wel. We noemden Luuk een Downie en zijn gauw van hem gaan genieten. Hij was immers ons eerste kind. Hoe geweldig is dat dan! In de eerste 3 maanden is Luuk volgens het protocol bij Downies volledig door de medische molen gehaald. Elk onderzoek was weer even spannend. 10 dagen na zijn geboorte werd hij al gecontroleerd door de oogarts op staar en het laatste belangrijke onderzoek gebeurde toen hij 3 maanden oud was. Dat was een echo van het hart. Er is gebleken dat Luuk geen medische complicaties heeft. Dus geen hartafwijking, geen darmafwijking en geen schildklierafwijking. 

Luuk is een heerlijk vrolijk mannetje. Hij doet ons elke dag verbazen met alle dingen die hij kan en vooral wil kunnen. Hij is alert en erg nieuwsgierig. Hij wil graag de wereld verkennen en neemt ons mee op zijn ontdekkingsreis. Hij is zich aan het ontpoppen tot een heuse charmeur. Soms duurt het net iets langer om van hem een reactie of een lach te krijgen. Maar zodra je dat lukt, pakt hij je helemaal in. Luuk is een echte kletskous en kan zich goed duidelijk maken met elke dag een nieuw woord of gebaar. We begrijpen elkaar steeds beter. Luuk heeft ook duidelijk een eigen willetje en kan af en toe ook echt een boefje zijn. Hij is dol op zijn broertje Sem en Sem vind Luuk nu al een held! Zij zijn 2 handen op 1 buik.

Als we dit alles in het begin geweten hadden, dan was onze start niet zo zwaar geweest. Wij gaan ervoor om Luuk een zo gewoon mogelijk leventje te geven, net als ieder ander kind. Hij gaat sinds september 2010 naar een reguliere basisschool en heeft het daar reuze naar zijn zin en zit inmiddels in groep 3. Met een heel team begeleiders lijkt het een succes te worden.

We willen graag iedereen laten zien wie Luuk is! Wat Down nu precies inhoudt, wat het met zich meebrengt voor Luuk en ook voor ons. Wij willen laten zien hoe wij er mee om gaan. Hiermee willen wij de drempel verlagen om even een babbeltje met ons te maken. Om iedereen te laten weten dat Downers veel en veel meer in hun mars hebben dan de meesten denken. En wij dachten. Wij zijn nog steeds elke dag verbaasd hoeveel liefde en plezier Luuk ons brengt.

We weten zeker dat hij ons en onze omgeving een hoop gaat leren. Luuk met zijn eigen karakter, zijn eigen ontdekkingsreis en zijn eigen gebruiksaanwijzing, maar ondertussen ook zo herkenbaar voor de mensen die dichtbij ons staan.

Luuk is anders, maar o zo bijzonder. Wij zijn trots op hem en dat willen we iedereen laten weten!

Op deze site kun kun je zien wat voor prachtig mannetje Luuk is, maar ook lezen wat de minder leuke kanten zijn aan dat ene chromosoompje te veel.
Als bestuurslid zet ik me graag in voor een positievere beeldvorming over downsyndroom. We werken hard aan mooie projecten. Kijk gerust eens op onderstaande website.


www.deupsidevandown.nl

Voor een positievere beeldvorming over downsyndroom.


Zomaar een mooi gedicht...

WELKOM IN HOLLAND

Als je een baby krijgt, is het net alsof je de vakantie van je dromen voorbereidt, bijvoorbeeld naar Italië. Je koopt van tevoren alvast een stapel reisgidsen en maakt fantastische reisplannen. Het Colosseum, David van Michelangelo, de toren van Pisa, de gondels van Venetië. Je leert wat handige Italiaanse zinnen. Het is allemaal erg opwindend.

Nadat je maandenlang alles tot in de puntjes hebt voorbereid, breekt de grote dag eindelijk aan. Je pakt je koffers en daar ga je. Een paar uur later landt het vliegtuig. De stewardess komt binnen en zegt: "Welkom in Holland".

"Holland?" zeg je. "Hoezo, Holland? Ik had geboekt voor een reis naar Italië. Ik moet in Italië zijn! Mijn hele leven heb ik er al van gedroomd om naar Italië te gaan."
Maar er is een verandering opgetreden in het vluchtplan: we zijn geland in Holland en daar moet je blijven.

Je moet erop uit en nieuwe reisgidsen kopen. En je moet een heel andere taal leren. En je ontmoet een heel nieuwe groep mensen die je anders nooit ontmoet zou hebben. Holland is gewoon een andere plek. Met een langzamer tempo dan Italië, minder flitsend. Maar nadat je er een tijdje bent en je adem hervonden hebt, kijk je rond.... en je begint te beseffen dat Holland molens heeft...en tulpen. Holland heeft zelfs Rembrandts!

Maar iedereen die je kent is op weg naar Italië, of komt er net vandaan. En ze scheppen allemaal op over de geweldige tijd die ze daar hadden. En de rest van je leven zul je zeggen: "Ja, daar zou ik ook naar toe gaan. Dat wilde ik graag." En die pijn zal nooit, nooit, nooit helemaal voorbij gaan...omdat het verliezen van die droom nu eenmaal een groot verlies is.

Maar...als je je leven doorbrengt met rouwen over het feit dat je niet naar Italië bent geweest, zul je nooit de ruimte hebben om te genieten van de speciale, de heerlijke dingen... van Holland!

Emily Perl Kingsley


      

Meer over de kids...

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.